:: مقاله مرتبط با : جلد 3 ، شماره 2 , 2

A comparative study of the influence of gender in the characterization of the story of Froud and Jarirah (based on the works of Atusa Salehi and Asadollah Shabani)




نویسندگان :
سمانه ناجی ابراهیمی یزد1، مریم صالحی نیا2،
دانش آموختۀ کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی گرایش کودک و نوجوان1، استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد(مسئول)2
تعداد صفحات : 19
چکیده :

کتاب های فراوانی از گذشته تا به امروز برای کودکان و نوجوانان نوشته شده است. بیشتر نویسندگان این آثار مردان بوده اند، اما در سال های اخیر زنان هم کار نوشتن برای کودکان را آغاز کرده اند. از آنجا که زنان و مردان از لحاظ فیزیولوژیکی تمایز دارند، امروزه مطالعات سَبک شناسی به این نتیجه رسیده است که نوشتار زنان با نوشتار مردان نیز متفاوت است. از اصلی ترین انواع کتاب های داستانی که مورد پسند کودکان و نوجوانان است، داستان های اقتباسی از کتاب های بزرگسالان خصوصاً شاهنامه است. آتوسا صالحی و اسدالله شعبانی ازجمله نویسندگان کتاب های کودک و نوجوان هستند که داستان های شاهنامه را برای این گروه سنی اقتباس کرده اند. در این پژوهش با توجه به فزونی داستان های اقتباسی از شاهنامه، دو اثر اقتباس شده از داستان فرود فردوسی، از دو نویسنده، با جنسیت متفاوت انتخاب شده است تا بتوان تأثیر جنسیت نویسنده را بر اثر به نمایش گذاشت. روش این تحقیق توصیفی-تحلیلی است. محقق بر آن است تا با بررسی مقایسه ای در نوع شخصیت پردازی در دو اثر منتخب، شباهت ها و تفاوت های حاصل از تأثیر جنسیت را نشان دهد. درنهایت نتیجۀ حاصل نشان از این تأثیر جنسیت داشت به طوری که جنسیت زنانۀ آتوسا صالحی باعث شده که داستان رنگ و بویی زنانه بگیرد و بالعکس همین داستان زمانی که از زبان نویسندۀ مرد روایت می شود کاملاً فضایی مردانه به خود گرفته است.



موضوع : علوم انسانی
کلمات کلیدی : جنسیت، شخصیت پردازی، آتوسا صالحی، اسدالله شعبانی
مراجع :

تعداد بازدید از مقاله : 8
تعداد دانلود فایل : 5

سایر شماره ها

دوره 7 (پاییز و زمستان 1401) دوره 6 (بهار و تابستان 1401) دوره 5 (پاییز و زمستان 1400) دوره 4 (بهار و تابستان 1400) دوره 3 (پاییز و زمستان 1399) دوره 2 (بهار و تابستان 1399) دوره 1 (پاییز و زمستان 1398)

مقالات پر بازدید