:: مقاله مرتبط با : جلد 6 ، شماره 5 , 5

Comparative study of character element in stories The little black fish and the subway mouse based on the theory Glasser's choice




نویسندگان :
احمد تمیم‌داری1، شهناز عبادتی2،
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی(مسئول)1، دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی2
تعداد صفحات : 15
چکیده :

خوانش روانشــناختی متون داستانی در تقویت تفکر انتقادی و گسترش مطالعات میان‌رشته‌ای می‌تواند مؤثر باشد. نام صمد بهرنگی به عنوان نویســنده‌ای شاخص تداعی کنندۀ ماهی‌ســیاه کوچولو است. این اثر تمثیلی بازنمودی از تلاش آدمی در رسیدن به خواسته‌ها و آرمانهاست. مهارت بهرنگی در واکاوی نیازهای درونی شخصیت‌های داستان زمینه‌ای مناسب برای تحلیل روان ِ شناختی فراهم آورده است. داستان تمثیلی موش مترو نوشتۀ باربارا رید، نویسندۀ کانادایی، با توجه به درونمایۀ قابل مقایسه با ماهی‌سیاه کوچولو است. پژوهش حاضر به روش توصیفی-تحلیلی این متون را بر مبنای رویکرد روانشــناختی «نظریۀ انتخاب» بررســی و مقایســه می‌کند تا به اهمیت توجه به نیازهای روانشــناختی در تألیف و گزینش متون داستانی برای کودکان اشاره نماید و تأثیر داستان را بر کیفیت تصاویر دنیای مطلوب مخاطبان نشان دهد. مقالۀ حاضر درصدد پاسخگویی به این پرسش است که مهم‌ترین وجوه اشتراک و افتراق شخصیت اصلی‌های این آثار چیست؟ یافته‌ها نشان می‌دهد، تعارض میان دنیای واقعی و دنیای مطلوب نقش مؤثری در پویایی شخصیت‌های اصلی آثار مذکور دارد و نیاز به آزادی بیش از سایر نیازها مطرح است. در ماهی‌سیاه کوچولو بیشتر مسئولیت اجتماعی و در موش مترو نقش تعهد فردی در دستیابی به خواسته‌ها مورد تأکید است و این مهم‌ترین تمایز این دو داستان است.



موضوع : علوم انسانی
کلمات کلیدی : ماهی‌سیاه کوچولو، موش مترو، شخصیت، ادبیات تطبیقی، نظریۀ انتخاب.
مراجع :

تعداد بازدید از مقاله : 12
تعداد دانلود فایل : 7

سایر شماره ها

دوره 7 (پاییز و زمستان 1401) دوره 6 (بهار و تابستان 1401) دوره 5 (پاییز و زمستان 1400) دوره 4 (بهار و تابستان 1400) دوره 3 (پاییز و زمستان 1399) دوره 2 (بهار و تابستان 1399) دوره 1 (پاییز و زمستان 1398)

مقالات پر بازدید