:: مقاله مرتبط با : جلد 5 ، شماره 4 , 4

Investigating the effect of the Iran-Iraq war on the creation of fictional images of the commander's good night story based on Gilbert Doran's theory




نویسندگان :
محمدرضا حاجی آقا بابایی1، شبنم عبدالله‌پور2،
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی(مسئول)1، کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی2
تعداد صفحات : 6
چکیده :

یکی از پیامدهای جنگ هشــت سالۀ ایران و عراق پدید آمدن شاخه‌ای در ادبیات به عنوان ادبیات مقاومت و پایداری اســت. ادبیات کودک و نوجوان نیز به عنوان زیر شاخه‌ای از ادبیات از بازتاب و تأثیر این جنگ مستثنی نیست و مانند ســایر پدیده‌های فرهنگی تحت تأثیر جریان‌های سیاســی و اجتماعی قرار می‌گیرد، درنتیجه ریشۀ آن را باید در بستر اجتماعی جامعه بررسی کرد. جنگ به عنوان یک عامل بیرونی بر قوۀ تخیل که مهم‌ترین عامل در آفریش هنر ازجمله ادبیات اســت، تأثیر دارد. در این مقاله به بررســی تأثیر جنگ در شکل‌گیری تخیل نویسنده (احمد اکبرپور) و خلق داستان‌شب بخیر فرمانده‌ براساس ساختارهای نظام تخیل از منظر ژیلبر دوران براساس تقسیم‌بندی تصاویر در منظومۀ شــبانه و روزانه پرداخته می‌شود. همچنین بازتاب این تصاویر در القای پیام نویسنده درمورد پدیدۀ جنگ به مخاطب کودک و نوجوان بررسی می‌شود.



موضوع : علوم انسانی
کلمات کلیدی : جنگ، ادبیات کودک و نوجوان، تخیل، ژیلبر دوران، شب بخیر فرمانده.
مراجع :

تعداد بازدید از مقاله : 11
تعداد دانلود فایل : 3

سایر شماره ها

دوره 7 (پاییز و زمستان 1401) دوره 6 (بهار و تابستان 1401) دوره 5 (پاییز و زمستان 1400) دوره 4 (بهار و تابستان 1400) دوره 3 (پاییز و زمستان 1399) دوره 2 (بهار و تابستان 1399) دوره 1 (پاییز و زمستان 1398)

مقالات پر بازدید